Διεθνή Έκθεση NEXUS 2012 συμμετοχή με τον Δήμο Διδυμοτείχου.

Το Διδυμότειχο συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην 1η Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού – ΝEXUS 2012 στην Αθήνα από 29 Μαρτίου έως και 1 Απριλίου στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο (MEC). Tο περίπτερο συμμετοχής ανέλαβε και επιμελήθηκε το «ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ» Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Διδυμοτείχου με υπεύθυνη συντονισμού την Πρόεδρο, κ. Δουλάκη Χρυσωάννα.

Σε περίπτερο 9 τ.μ. παρουσιάστηκε η πόλη του Διδυμοτείχου σε χιλιάδες επισκέπτες της τουριστικής έκθεσης, με σκοπό να προβληθούν τα ανεκτίμητα μνημεία και ο φυσικός πλούτος της περιοχής του Διδυμοτείχου. Η ιστορία του Διδυμοτείχου αποτυπώθηκε  σε χιλιάδες έντυπα τα οποία διανεμήθηκαν στο κοινό και αφορούσαν τη φύση, τα σπήλαια, την Αρχαία Πλωτινόπολη, τα Βυζαντινά Κάστρα,  τα Χριστιανικά μνημεία, το Οθωμανικό Τέμενος, τα Μουσεία, τις επαρχίες με τις παραδοσιακές οικίες κ.α. . Για 4 μέρες από τις 10:00 έως τις 21:00 πραγματοποιήθηκε η εικονική περιήγηση του Διδυμοτείχου (με παρουσίαση σε βιντεοπροβολέα) κλέβοντας τις εντυπώσεις των χιλιάδων επισκεπτών.

Την 1η μέρα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης παρουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) καθώς και άλλων επίσημων φορέων. Το περίπτερο του Διδυμοτείχου επισκέφτηκαν ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ’, ο Υφυπουργός Υπ. Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Νικητιάδης Γιώργος και η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ευρωβουλευτής κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου Ρόδη στους οποίους και δόθηκαν ενθύμια.

Την 2η  μέρα, μεγάλης σημασίας χαρακτηρίστηκαν τα προκαθορισμένα ραντεβού εκθετών που πραγματοποιήθηκαν με Tour Operators και συνεκθέτες από το εξωτερικό, προσκεκλημένοι από την European Expo. Η αντιπροσωπεία του Διδυμοτείχου πραγματοποίησε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα B2B συναντήσεις με εκπροσώπους από Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Ουκρανία, Βέλγιο, Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Αγγλία κ.α. κεντρίζοντας το ενδιαφέρον τους με την πλούσια ιστορία της πόλης.

Την 3η και 4η μέρα, το περίπτερο του Διδυμοτείχου υποδέχτηκε περισσότερους επισκέπτες από τις προηγούμενες μέρες καθώς και εκπροσώπους ΜΜΕ όπως η Βίκυ Βαμιεδάκη, ο Πάνος Φωτιάδης, η Ηρώ Κουνάδη, ο Αλέξανδρος Κόντης, ο Δημήτρης Κυριακόπουλος, η Ξένια Κουτσογιάννη κ.α. . Επίσης, δόθηκαν συνεντεύξεις σε ΜΜΕ και Portals Τουρισμού τονίζοντας την μοναδικότητα της περιοχής και την φιλοξενία των ντόπιων. Παράλληλα, έγιναν συναντήσεις μέσα στην έκθεση ώστε να προωθηθούν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες των τοπικών επιχειρήσεων.

Βάση του προγραμματισμού του «ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟΥ» του Δήμου Διδυμοτείχου συντονίστηκε άμεσα και αποτελεσματικά η πρώτη προσπάθεια  προώθησης τουρισμού στην περιοχή. Στόχος ήταν να αναδειχθεί το Διδυμότειχο ένας από τους ομορφότερους εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς της Θράκης.

Επιμέλεια περιπτέρου: «ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ» Κ.Π.Α.Π.Ν.Π. Δήμου Διδυμοτείχου www.didymoteicho.gr
Εκπροσώπηση & Οργάνωση περιπτέρου: www.mobilesoundfactory.gr
Διοργάνωση έκθεσης: www.europeanexpo.gr

  • 03.04.2012

Ας συνεργαστούμε...

Επικοινωνία

OFFICE:
25ης Μαϊου 132
Διδυμότειχο, Τ.Κ. 68300, Ν.ΕΒΡΟΥ

SHOP:
Δημοκρατίας 60
Διδυμότειχο, Τ.Κ. 68300, Ν.ΕΒΡΟΥ

Τηλ./Fax: +30 25530 25742
Κιν.: 6947 954639
Skype: mobilesoundfactory.gr

E-mail: info(at)mobilesoundfactory.gr

Σύντομα δίπλα σας με νέα σελίδα…